به گزارش وفاق ملی، برق پژوهشگاه نیرو با حضور وزیر نیرو قطع شد. شرکت توزیع نیروی برق اعلام کرد این موضوع به دلیل مشکل فنی در پژوهشگاه اتفاق افتاده و ربطی به شبکهی سراسری تامین برق تهران ندارد.
برق سالن خلیج فارس پژوهشگاه نیرو در افتتاحیه جشنوارهی شهید رجایی با حضور عباس علیآبادی، وزیر نیرو قطع شد.
شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اعلام کرد قطع برق موقت رخ داده در محل برگزاری جشنوارهی شهید رجایی به میزبانی پژوهشگاه نیرو به دلیل مشکلات فنی در تابلوی برق یکی از سالنهای داخلی پژوهشگاه رخ داده و ارتباطی با شبکه ی سراسری تامین برق شهر تهران ندارد.
وزیر نیرو هنگام سخنرانی در این مراسم با اشاره به قطع برق سالن برگزاری همایش گفت: «با شبکه و توزیع تماس گرفتم و گفتند مشکل نداریم. مشکل مربوط به پژوهشگاه نیرو است. به هر حال عذرخواهی میکنم.»
علیآبادی در ادامه این مراسم با اشاره به مشکل ناترازی انرژی اضافه کرد: «ناترازی آب و برق یک حقیقت است. در برنامههایمان روی دو موضوع اصلی کنترل مصرف و رشد در تولید تمرکز داریم. در تولید بهزودی سقف را رد خواهیم کرد.»
به گفته او ایران از نظر تولید نیروگاه، جزو کشورهای اول دنیا و «برند» است اما مشترکان برق «بدمصرف» هستند. وزیر نیرو اضافه کرد: «ما به دنبال کنترل مصرف هستیم. قرار شد الگوی مصرف را شاخص قرار دهیم و برق مردم را بر اساس این الگو ارائه دهیم. هر کسی بیشتر از این میزان نیاز داشت باید به باز آزاد برود. البته این شاخص برای هر استان فرق دارد.»
وزیر نیرو اعلام کرد با پویش «۲ درجه کمتر» رئیسجمهور در سال گذشته روزی ۲۰ میلیون دلار صرفهجویی شده است.
در ادامه این مراسم، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر، دربارهی ناترازی برق کشور گفت: «از سال ۱۳۹۷ به بعد، ناترازی سنگین برق داریم. در هر هفته زمستان، ۴۵ تا ۵۰ هزار مگاوات مصرف برق اما در تابستان به دلیل مصرف کولر به ۸۰ هزار مگاوات میرسد.»
او افزود: «امسال شرایط ناترازی تشدید میشود. وزیر نیرو برنامهای تدوین کرده که از افزایش تولید تا توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر را در بر میگیرد. هدفگذاری ما اجرای ۵ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر است اما بعید میدانم امسال از همهی ۵ هزار مگاوات استفاده شود.»
به گفته مدیرعامل توانیر مقرر شده در ادارات مولدهای برق «IoT» وارد مدار شود. او دربارهی استفاده از ماینرها اضافه کرد: «در بخش خانگی به دلیل برق ارزان از ماینرها استفاده می شود اما ما بیشتر آنها را شناسایی میکنیم.»