به گزارش وفاق ملی، دانشمندان در پژوهش جدیدی دریافتند زنگ خطر کمبود امگا ۳ در جهان به صدا درآمده است. به گفته آنها، کمبود این اسید چرب میتواند سلامت کلی افراد را به خطر بیندازد.
محققان دانشگاه کیس وسترن رزرو آمریکا میگویند ۸۵ درصد جمعیت جهان به اندازه کافی امگا ۳ در رژیم غذایی خود دریافت نمیکنند. طبق یافتههای محققان این کمبود تاحدودی بهدلیل عوامل محیطی مانند افزایش دمای اقیانوسها، ماهیگیری بیشازحد و آلودگی است که دسترسی به این مواد مغذی مهم را دشوار میکند.
کمبود امگا ۳ در رژیم غذایی میلیونها نفر
محققان میگویند تولید غذاهای غنی از امگا ۳ باید افزایش یابد، از سویی، باید مصرف اسیدهای چرب امگا ۶ مضر که با امگا ۳ در بدن ما تداخل دارند، کاهش پیدا کند. این امر میتواند خطر بیماریهای مرتبط با التهابهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، سرطان، زایمان زودرس و برخی مشکلات سلامت روان را کاهش دهد.
درکل، اسیدهای چرب غیراشباع امگا ۳ برای سلامت انسان ضروریاند اما بدن نمیتواند بهتنهایی مقادیر کافی از آنها را تولید کند. این مواد مغذی باید از طریق رژیم غذایی یا مکملها تأمین شوند. امگا ۳ که عمدتاً در ماهیها و گیاهان یافت میشود، به عملکرد سلولهای بدن، بهویژه در چشمها و مغز، کمک میکند. این مواد مغذی همچنین انرژی بدن را تأمین میکنند و عملکرد قلب و عروق و غدد درونریز را بهبود میدهند.
در رژیمهای غذایی صنعتی امروزی، امگا ۶ حدود ۲۰ برابر بیشتر از امگا ۳ است. این عدمتعادل برای سلامتی خطرناک است. محققان میگویند حدود ۱۵ درصد کشورهای جهان، بهدلیل دسترسی آسان به اقیانوسها، توانستهاند به سطح کافی امگا ۳ در غذای خود دست یابند. همین امر نشان میدهد حفاظت از اقیانوسها و مدیریت صحیح شیلات میتواند کمککننده باشد.
محققان میگویند کمبود امگا ۳ فقط مسئله سلامت فردی نیست؛ بلکه به بهداشت عمومی و زیستمحیطی نیز ارتباط دارد. آنها میگویند: «همه باید بتوانند در رژیم غذایی خود امگا ۳ سالم داشته باشند. اینها مسائل مهمی هستند که نیاز به توجه و اقدام جمعی دارند.»