به گزارش وفاق ملی، سرهنگ عیناله جهانی، معاون پیشین پلیس راهور فراجا، با انتقاد از شرایط آسان ثبتنام رانندگان تاکسیهای اینترنتی، تأکید کرد که این رانندگان باید همان مراحل سختگیرانهای را طی کنند که برای رانندگان تاکسی سنتی در نظر گرفته شده است.
او گفت: «کسی که میخواهد تاکسیدار شود، باید هفتخوان رستم را پشت سر بگذارد؛ از جمله متأهل بودن، نداشتن سوءپیشینه کیفری، عدم اعتیاد، قبولی در تستهای روانشناسی و شخصیتی و همچنین داشتن تعهد اخلاقی. اما رانندگان تاکسیهای اینترنتی بدون عبور از این فیلترها فعالیت میکنند.»
جهانی با بیان اینکه رانندگان تاکسی با جان، مال و ناموس مردم سروکار دارند، افزود: «این رانندگان باید تحت آموزشهای مستمر قرار گیرند، اما رانندگان تاکسیهای اینترنتی عملاً بدون نظارت رها شدهاند.»
احراز هویت دقیقتر و نظارت دائمی
این مقام پیشین پلیس راهور خواستار دقت بیشتر در احراز هویت رانندگان شد و گفت: «راننده و مالک خودرو باید یک نفر باشند و فعالیت فقط در شهری انجام شود که پلاک خودرو مربوط به آنجاست.» او همچنین تأکید کرد که رانندگان تاکسیهای اینترنتی باید تحت پایش مداوم سازمانهای امنیتی و انتظامی باشند تا از تخلفات احتمالی جلوگیری شود.
هشدار به مسافران: مراقب باشید
جهانی توصیه کرد مسافران مشخصات خودرو، پلاک و راننده را با اطلاعات اپلیکیشن مطابقت دهند و در صورت مغایرت، سفر را لغو کنند. او گفت: «خودروهای پلاک تهران با سریالهایی مثل ۱۰، ۲۰، ۳۰ و … شروع میشوند و اگر پلاک خودرو متعلق به شهرستان دیگری بود، مسافر میتواند از سفر انصراف دهد.»
صحبت نکنید، اطلاعات شخصی ندهید
وی هشدار داد: «به هیچوجه با رانندگان تاکسیهای اینترنتی درباره مسائل شخصی صحبت نکنید. این گفتگوها ممکن است زمینهساز سوءاستفاده، درگیری یا حتی مزاحمت شود.»
او افزود: «به فرزندان خود بیاموزید که جزئیات مقصد را بگویند و نیازی به گفتوگوهای دیگر نیست. در صورت احساس خطر، سریعاً خانواده یا پشتیبانی شرکت را مطلع کرده و حتی در صورت لزوم از خودرو پیاده شوید.»
لزوم اتصال تاکسیهای اینترنتی به سامانههای هوشمند
جهانی همچنین پیشنهاد کرد تاکسیهای اینترنتی مانند اتوبوسهای بینشهری به سامانههای هوشمند نظارتی متصل شوند تا در مواقع ضروری، امکان امدادرسانی فوری فراهم باشد.