به گزارش خبرنگار اجتماعی وفاق ملی، مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، در پاسخ به این سوال که گاهی بهدلیل تولید بیش از حد مکملها، شاهد ارائه تخفیفهای ویژهای روی آنها هستیم که ممکن است به ایجاد تقاضای القایی منجر شود، چرا برآوردی از نیاز جامعه به مکملها صورت نمیگیرد تا بر اساس میزان نیاز مردم، تولید و مصرف تنظیم شود؟ اظهار کرد: برای مکملها، برخلاف داروها، برنامه تولید سالانه تدوین نمیشود؛ بلکه در پایان سال، آمارنامه مکملها توسط سندیکای مربوطه تنظیم و میزان تولید و توزیع آنها منتشر میشود. مکملها مشمول قیمتگذاری سازمان غذا و دارو نیستند و این قیمتگذاری توسط سندیکا و با تأیید سازمان انجام میشود؛ به همین دلیل، در صورت نزدیک بودن تاریخ انقضای محصول یا تولید بیش از حد، تخفیفهای ویژهای روی آنها اعمال میشود.
وی افزود: سال گذشته، ۱۵۰ میلیون دلار ارز صرف واردات مواد اولیه مکملهای غذایی شد.
پیرصالحی ادامه داد: متأسفانه میزان صادرات در این حوزه تنها حدود ۲ تا ۳ میلیون دلار بوده و آنقدر ناچیز است که میتوان آن را نزدیک به صفر دانست. باید از فرصت نمایشگاههای داخلی و خارجی برای معرفی محصولات خود بهتر استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه تا چند سال پیش بازار مکملها عمدتاً در اختیار محصولات وارداتی بود، افزود: ارزبری این محصولات یکی از دغدغهها بود، اما امروز با تلاش تولیدکنندگان داخلی و سیاستگذاریهای انجامشده، صددرصد نیاز کشور با تولید داخلی، آن هم با کیفیت مناسب و بستهبندی قابلقبول، تأمین میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به برگزاری سیزدهمین همایش مکملهای غذایی و ورزشی و چهاردهمین نمایشگاه طلای سبز، این نمایشگاهها را فرصتی برای نمایش توانمندیهای تولید داخلی دانست و گفت: این رویدادها میتوانند زمینهساز همافزایی و توسعه صادرات باشند.
معاون وزیر بهداشت همچنین از توسعه چشمگیر داروهای گیاهی در کشور خبر داد و تأکید کرد: سیاست ما در این حوزه، سیاستی توسعهمحور است و بسیاری از داروهای گیاهی شناختهشده در داخل کشور تولید میشوند که دستاوردهای قابل توجهی نیز در این زمینه حاصل شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو با هشدار نسبت به تهدید مکملهای تقلبی ورزشی خارجی برای سلامت ورزشکاران گفت: برخی از این محصولات حاوی مواد ممنوعه هستند که موجب افزایش سریع حجم عضله میشوند و عوارض جدی بههمراه دارند؛ در حالی که مکملهای داخلی هم از کیفیت بالاتری برخوردارند و هم قیمت مناسبتری دارند. گاهی به دلیل وجود دارو در ترکیب این مکملهای غیرمجاز، افراد تصور میکنند اثربخشی مکملهای خارجی بالاتر است؛ در حالی که این محصولات ممکن است به دلیل استفاده از ترکیبات غیرمجاز، موجب مثبت شدن تست دوپینگ در مسابقات شوند. بنابراین توصیه ما به ورزشکاران، استفاده از مکملهای تولید داخل است.
وی در خصوص نظارت بر کیفیت مکملهای داخلی گفت: علاوه بر نظارتهای سختگیرانه در مرحله تولید، در مرحله پس از عرضه (پُستمارکتینگ) نیز کنترلهای لازم انجام میشود و در صورت مشاهده هرگونه مشکل، محصول موردنظر ریکال (فراخوان) شده، از بازار جمعآوری و با متخلفان برخورد میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو به میزان تخصیص ارز ترجیحی به حوزه دارو اشاره و بیان کرد: با رایزنیهای صورت گرفته با بانک مرکزی، مقرر شده تا روز شنبه حدود ۱۶۰ میلیون دلار ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی به حوزه دارو اختصاص یابد.