سپینو

0

محسن آرمین: باید در رویکردها تجدیدنظر شود

  • کد خبر : 6372
  • 03 تیر 1404 - 16:33
محسن آرمین: باید در رویکردها تجدیدنظر شود
جنگ ایران و اسرائیل نشان داد باید سرمایه عظیم اجتماعی و مردمی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش وفاق ملی، محسن آرمین در گفت و گو با تلویزیون ایرنا، در تحلیلی درباره دلایل تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به کشورمان گفت: هدف از این تجاوز خبیثانه صهیونیست‌ها و آمریکا فقط موضوع جمهوری اسلامی و هسته‌ای نبود بلکه آنها ایران را هدف قرار داده و در تلاش بودند قدرت ایران را تضعیف کنند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه حمله به ایران درحالی صورت گرفت که مذاکرات در حال انجام بود و جمهوری اسلامی برخلاف گذشته آمادگی خود را برای مذاکره با آمریکا و دستیابی به توافق اعلام کرده بود، افزود: اسرائیل همواره و بدون استثناء با مذاکره جمهوری اسلامی ایران با طرف آمریکایی و کشورهای اروپایی مخالف بوده است و در این مسیر هیچگاه برای سنگ اندازی در مسیر مذاکرات و به بن بست کشاندن دیپلماسی در جهت حمله به ایران کوتاهی نکرد.

انسجام ملت ایران در برابر تجاوز صهیونیست‌ها قابل تقدیر است

آرمین یادآوری کرد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا به اصول اخلاقی و قوانین بین الملل پایبند نبوده و نیست، تصریح کرد: این رویکرد ترامپ سبب شد اسرائیل به اهداف خود برسد. اما آنچه امروز در سطح جامعه مشاهده می‌کنیم، فهم عمیق و شناخت دقیق مردم کشورمان از اهداف شوم تجاوز است و این همدلی و انسجام ملی قابل تقدیر است. این تجاوز در زمانی رخ داد که بیشترین واگرایی بین جامعه ایرانی وجود داشت.

او با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در تجاوز به کشورمان بر روی واگرایی مردم حساب باز کرده بود، گفت: رژیم صهیونیستی و آمریکا تصور می‌کردند با ترور فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته‌ای در ابتدای حمله به کشورمان می‌توانند بستر ناآرامی‌های اجتماعی در ایران را با استفاده از همان واگرایی ایجاد کنند. اما برخلاف تصور آنها، مردم به این تصور پاسخی محکمی دادند و یک صدایی، همبستگی ملی، همدلی و انسجام از داخل جامعه ایران شنیده شد. هرچند که پاسخ قاطع نظامی نیز در جای خود محفوظ بود و علیه این تجاوز اعمال شد.

مردم در ابتدای جنگ، صحنه‌های همدلی خلق کردند

او با اشاره به همبستگی و یکصدایی بین همه احزاب و تشکل‌های موافق و منتقد حاکمیت در داخل و خارج از کشور علیه تجاوز رژیم صهیونیستی، عنوان کرد: از ایرانیان داخل و خارج کشور که این تجاوز را محکوم کردند گرفته تا رفتار مردم در حفظ متانت، آرامش خود همراه با همدلی، فضای ارزشمندی خلق شد و هیچ حمله‌ای در روزهای اولیه به سوپرمارکت‌ها و سبقت برای خرید در ابتدای حمله صهیونست‌ها به کشورمان در بین مردم ایران مشاهده نشد.

این فعال سیاسی اضافه کرد: بر اساس شواهد موجود، حتی آمار سرقت و ناهنجاری‌های اجتماعی هم افزایش نیافت و شاهد رفتارهای هیجانی نبودیم و مردم بدون اینکه منتظر دولت و خدمات حاکمیت باشند، خودشان صحنه‌های بسیاری زیبایی از تعاون، همیاری و همدلی خلق کردند.


زمزمه بازگشت دانشجویان برای بازگشت به وطن برای تقابل با تجاوز اسرائیل شنیده شد

آرمین با اشاره به واکنش‌های نسل جوان، دانشجویان و فعالان سیاسی داخلی و خارجی در شرایط جنگ تحمیلی دشمن صهیونیستی عنوان کرد: حال و هوای بیشتر مردم و حتی گروه‌های مجازی دانشجویان خارج از کشور که بسیاری از آنها با خشم و ناامیدی به اصلاح شرایط، ایران را ترک کرده بودند، بسیار خاص و متفاوت بود و برای نخستین بار در گروه‌های مجازی دانشجویان خارج از کشور مشاهده کردم زمزمه بازگشت به ایران برای دفاع از میهن در صورت ادامه جنگ از سوی آنها مطرح است.

وی اضافه کرد: جوانان ایرانی خارج از کشور عنوان کرده بودند اگر جنگ ادامه داشته باشد باید به کشور بازگردیم و این پدیده عجیبی بود و فکر نمی‌کردم روزی نسل جوان ما که در فضایی متفاوت با دنیای حاکمیت زندگی می‌کند، احساس کند که شعور ملی و غرور ملی آنها مورد هدف قرار داده شده و چنین واکنشی نشان دهند.

هدف دشمن از حمله نه موضوع هسته‌ای بلکه ایران است

این فعال سیاسی درباره تلاش دشمنان که هدف از حملات را نه موضوع هسته‌ای و مردم، بلکه تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌کنند، گفت: هرچند که دشمن غلط می‌کند چنین تفکری را نسبت به کشورمان داشته باشد ولی نقدهایی که به حاکمیت داریم یک موضوع و مسئله خانوادگی و داخلی است. تجاوز نظامی همزمان با مذاکرات نشان داد که مسئله هسته‌ای مطرح نیست و مسئله در حقیقت موجودیت و اقتدار ایران است.

او اضافه کرد: اینکه می‌گویند هدف رژیم صهوینستی و آمریکا، تغییر رژیم در ایران است، باید گفت هر کسی که الفبای سیاست را خوانده باشد، می‌داند چنین تغییر بزرگ و شگرفی نیازمند فضای نیروی اجتماعی منسجم با اپوزیسیون قدرتمند، دارای نفوذ و سازماندهی شده بسیار قوی و فراگیر است. اما هیچکدام از این موارد وجود ندارد. کدام اپوزیسیون قدرتمند آبرومند از نظر جامعه ایران را داریم که بتواند ادعای چنین کاری را داشته باشد تا جامعه از او حمایت کند یا به فرمان او عمل کند.

آرمین یادآور شد: حتی اگر اپوزیسونی بخواهد چنین ادعای (تغییر نظام) را داشته باشد، باتکیه بر هواپیمای اف ۳۵ و تهدید بمباران آمریکا خواهد بود. ولی جامعه ما به خوبی این تناقض را درک کرده است. از طرفی اساسا ایران بزرگ و قدرتمند همیشه در تاریخ مورد حساسیت بوده و با توجه به اینکه ایران مستقل با تاریخ بیش از سه هزارساله و بیشتر و ظرفیتی که برای تاثیرگذاری در نظام بین المللی دارد، برای قدرت‌هایی مانند اسرائیل و آمریکا، ایران قدرتمند، قابل پذیریش نیست و همه قدرت‌ها به این نتیجه رسیدند که ایران کوچک برای همه کشورها شاید مناسب‌تر باشد.

حمایت مردم و تشکل‌های سیاسی از ایران نشانه عملکرد درست حاکمیت نیست

این فعال سیاسی درباره تناقض سیاست ترامپ که شعار صلح داد ولی بر طبل جنگ کوبید، گفت: ابتدا باید تاکید کنم که صدای واحد جامعه در نفی تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا و اتحاد احزاب سیاسی در دفاع از ایران، نباید به پای دولت و حاکمیت نوشته شود و دولت و حاکمیت نباید این حمایت را دلیلی بر درستی عملکرد، راهبردها و برنامه‌های خود در اداره کشور ارزیابی کنند.

آرمین تاکید کرد: متاسفانه حاکمیت از نظر اقتصادی و فراهم کردن امکانات قابل قبول برای جامعه و همچنین ایجاد بستری لازم در فضای سیاسی و اجتماعی و در نهایت ایجاد یک زندگی معمولی چندان موفق نبوده است. اما اگر قرار باشد در بین جامعه و حاکمیت، یکی در برابر دیگری رفتاری قدرشناسانه داشته باشد، این حاکمیت است که با درس آموزی از این تجربه، باید در رویکردهای خود نسبت به اداره جامعه و جریان‌های مختلف تجدید نظر کند و قدرشناس مردم باشد.

برای استفاده از سرمایه مردمی باید در شیوه‌های گذشته تجدید نظر شود

وی با بیان اینکه جامعه ایران بر خلاف آنچه می‌گفتند، مصالح خود را به خوبی تحلیل می‌کند و تشخیص می‌دهد، اضافه کرد: این ملت صلاحیت آن را دارد که در اداره امور خودش، به رسمیت شناخته شود. به عبارتی در حالی که به نظر می‌رسید چنین ظرفیتی به پایان رسیده، اما ظرفیت عظیم ملی در لایه‌های پنهان جامعه مانند خورشیدی در آسمان آشکار شد و همه جهان این ظرفیت را دید.

این فعال سیاسی تاکید کرد: این سرمایه بزرگی است که باید حاکمیت به آن توجه کرده و آن را به رسمیت شناخته و به عنوان یک سرمایه و پشتوانه قوی و محکم در جهت اعتلای ایران از آن استفاده کند و برای رسیدن به این هدف باید در شیوه‌های گذشته تجدید نظر کند. به عبارتی جامعه هوشمند، فهمیم و نجیب سرمایه ایران در دنیا است.

آرمین با بیان اینکه تجربه این جنگ نشان داد که ایران تنهاست، گفت: با این تجربه، راهبردهای فاجعه باری مانند اتحاد با شرق علیه غرب یا متحدان شرقی و پیمان‌های ۲۰ ساله و ۲۵ ساله و همکاری نظامی و اطلاعاتی و غیره روشن شد. به عبارتی اینکه فکر کنیم چنین معاهده‌ها و پیمان‌هایی پشتوانه و تضمینی برای ایران می‌شود، واقعا اشتباه محض است. بلکه این تجربه نشان داد که جمهوری اسلامی ایران یک تجربه بیشتر ندارد و آن جامعه هوشمند، فهمیم و نجیب و غیرت و شجاعت ملت همیشه در صحنه است.

او تاکید کرد: بیش از سه هزار سال سابقه تاریخی ایران نشان می‌دهد که ایران می‌ماند. البته در طول این سالها عرب، مغول، تاتار، یونان و غیره به ایران حمله کردند ولی ایران به شکل هیچکدام از آنها نشد و ایران و ایرانی باقی ماند.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: اینکه مردم آمریکا حاضر باشند مالیات آنها صرف مسائل سیاسی شود یا فردی مانند ترامپ مقدرات مردم آمریکا را در خدمت منافع صهیونیست‌ها به کار بگیرد، به خودشان مربوط است. ولی ایران و ایرانی زخمی که ترامپ به نام آمریکا بر پیکرش وارد کرد، فراموش نخواهد کرد و این مطالبه یک روزی سرانجام بر خودش وارد خواهد شد.

لینک کوتاه : https://vefaghemelli.com/?p=6372
  • منبع : ایرنا
انفرادی