کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد اربعین، اعلام کرد فروش بلیت اتوبوس برای مسیرهای غیر مرتبط با اربعین از تاریخ ۱۸ تا ۲۶ مرداد ممنوع است.
در جلسهای که روز یکشنبه در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، گزارشی از آخرین برنامهریزیها و اقدامهای انجامشده ارائه شد. طبق این گزارش، پیشبینی میشود امسال حدود ۴ میلیون زائر از طریق انواع مختلف حمل و نقل عمومی و شخصی راهی سفر اربعین شوند که این تعداد نسبت به سال گذشته افزایش شش درصدی دارد.
استفاده از ناوگان اتوبوسرانی سازمانها در ایام اربعین
بر اساس مصوباتی که به سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، ابلاغ خواهد شد کلیه مشخصات ناوگان اتوبوسی متعلق به طرفهای قرارداد با صنایع، شرکتها و ادارات استانی باید حداکثر تا اول مردادماه به استانداری مربوطه گزارش شود.
بر این اساس، این ناوگانها موظف هستند از تاریخ ۲۱ مرداد (۱۸ ماه صفر) تا ۲۷ مرداد (۲۴ ماه صفر)، به مدت هفت روز و بهصورت ۲۴ ساعته، تحت مدیریت سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، به خدمترسانی به زائران اربعین در مسیرهای مرزی بپردازند.
در همین جلسه، درباره ناوگان اتوبوسی با پلاک (ع) که کارت هوشمند دارند و در اختیار سایر وزارتخانهها و زیرمجموعههای سازمانهاست، تصمیم گرفته شد که این نهادها باید بدون دریافت جریمه یا خسارت ناشی از قراردادها، ناوگان خود را در ایام اربعین آزاد کرده و در اختیار سازمان راهداری قرار دهند.
گفته میشود اتوبوس هایی که از سوی استانداری برای خدمت رسانی در ایام اوج سفرهای بازگشت (۲۰ تا ۲۶ مرداد) اعلام شده اند مجاز به تردد در سایر مسیرها نیستند و پلیس موظف است با هماهنگی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از تردد این اتوبوس ها در مسیرهای غیر اربعینی جلوگیری کند.
در این جلسه همچنین به برنامه ریزی برای انتقال انبوه زائران از مرز مهران و پایانه برکت از طریق خطوط ریلی کرمانشاه و اندیمشک در دوره ۵ روزه اوج سفرهای بازگشت نیز به همراه سایر خدمات و اقدامات مطرح شد.
پیش بینی رشد ۱۰ درصد سفرهای هوایی
در حوزه هوایی نیز سال گذشته حدود ۲۶۹ هزار زائر در اربعین سال گذشته جابهجا شدند و امسال با رشد ۱۰ درصدی سفرهای هوایی پیش بینی می شود بیش از ۲۴۰۰ پرواز با متوسط روزانه ۱۰۰ پرواز انجام شود.
سازمان هواپیمایی کشوری مکلف است کلیه خطوط هوایی که در ایام اربعین نسبت به جابجایی زائران اقدام می کنند را نسبت به داشتن هواپیمای پشتیبان مکلف کند.
افزاییش سهمیه سوخت ناوگان مسافری به ۴۰۰ لیتر
در زمینه سوخت انواع ناوگان حمل و نقل عمومی نیز اعلام شد که سقف سهمیه سوخت ناوگان مسافری ایرانی و خارجی از ۱۵۰ لیتر به ۴۰۰ لیتر در بازه زمانی ۱۳ الی ۳۰ مرداد افزایش یافته است و ۲۰۰۰ لیتر سوخت تنخواه در کارت سوخت ناوگان عمومی مسافری اختصاص مییابد.
اختصاص سهمیه ۱۵۰ لیتر گازوئیل روزانه برای اتوبوس آمبولانس و آمبولانس های دیزلی (با/بدون پلاک) اورژانس به همراه اختصاص روزانه ۱۲۰ لیتر بنزین برای آمبولانس های بنزینی (با/بدون پلاک) در استان های هدف نیز دیگر موارد این بخش از جلسه بود.
تکمیل مسیرهای منتهی به مرزهای غربی کشور
در این جلسه همچنین، موضوعات مربوط به تکمیل پروژه های راهسازی منتهی به مرزهای غربی کشور برای انتقال زائران اربعین حسینی، ایمن سازی و آشکارسازی در جاده های منتهی به مرزها، مدیریت ترافیک و ایمنی در پارکینگ ها و پایانههای مرزی و لزوم قرار داشتن جرثقیل های سنگین در نقاط مرزی برای جلوگیری از بروز ترافیک هنگام وقوع تصادفات شدید نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم نیز در این زمینه اتخاذ شد.