به گزارش وفاق ملی، پس از حمله رژیم صهیونیستی به خاک ایران و پاسخ کوبنده جمهوری اسلامی، اکنون فضای سیاسی منطقه وارد مرحله جدیدی شده است. فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در اظهاراتی تازه تأکید کرده است که این حمله، بیش از آنکه تصمیمی مستقل از سوی اسرائیل باشد، یک عملیات نیابتی از طرف ایالات متحده بود؛ چرا که آمریکاییها پس از ناکامی در میز مذاکره و پیشبینی پیروزی ایران، راه تجاوز نظامی را در پیش گرفتند.
و شهادت شماری از فرماندهان و دانشمندان کشور را نتیجه این اقدام غیرانسانی دانست اما در عین حال، با اشاره به تغییرات فرماندهی در نیروهای مسلح به دستور رهبر انقلاب، گفت ابتکار عمل در اختیار ایران قرار گرفت. بهویژه پس از حمله موفق ایران به پایگاه آمریکایی در قطر، طرف مقابل بلافاصله خواستار پایان درگیریها شد.
مالکی افزود: پذیرش توقف جنگ از سوی ایران نیز با درنظر گرفتن درخواست کشورهای منطقه و حفظ وجهه بینالمللی ایران بهعنوان کشوری غیرجنگطلب صورت گرفت؛ اما پیام واضحی به دشمنان مخابره شد: اگر تهدیدی باشد، پاسخ در راه است.
از سوی دیگر، به گفته این نماینده مجلس، دشمن تلاش داشت با اقدامات داخلی همچون حمله به زندان اوین، انسجام ملی را بر هم بزند. با این حال، حضور گسترده مردم در صحنه، تمام محاسبات آنان را نقش بر آب کرد. به تعبیر او، ملت ایران «برنده واقعی» جنگ ۱۲ روزه بود.
مذاکرات؟ فقط با تضمین واقعی
اما در بحبوحه این تحولات، مذاکره همچنان به عنوان یک موضوع کلیدی مطرح است. مالکی با اشاره به پیامهای متعدد آمریکا برای بازگشت به میز مذاکره، شرط ایران را شفاف اعلام کرد: بدون «تضمین واقعی»، مذاکره هیچ معنایی ندارد.
وی با تأکید بر اینکه ایران نباید در روند مذاکرات شتابزده عمل کند، گفت تضمین باید بهقدری قوی باشد که حتی احتمال اقدامات نظامی یا تغییر بازی در حین مذاکره نیز از بین برود. وی خاطرنشان کرد که تیم مذاکرهکننده نیز بر همین موضع ایستاده است.
در ادامه، مالکی رژیم صهیونیستی و ایالات متحده را غیرقابل اعتماد توصیف کرد و گفت رفتارهای غیرقابل پیشبینی سیاستمدارانی چون ترامپ نشان میدهد که جهان امروز در مدار بیثباتی قرار دارد؛ در چنین وضعیتی، هرگونه مذاکره بدون تضمین، صرفاً یک تله است.
تقویت دفاع ملی؛ مأموریت تازه مجلس
در بخش دیگری از سخنانش، مالکی به حمایتهای مجلس از نیروهای مسلح اشاره کرد. او از تصویب طرح تقویت بنیه دفاعی در کمیسیون امنیت ملی خبر داد؛ طرحی که با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح تدوین شده و قرار است پاسخ عملی ایران به تهدیدات منطقهای و فرامنطقهای باشد.
در مجموع، پس از پایان جنگ ۱۲ روزه، معادلات منطقه تغییر کرده است. ایران در جایگاه کشور مقتدری ظاهر شده که نهتنها توان دفاع از خود را دارد، بلکه اکنون در موقعیتی است که میتواند شرط بگذارد: اگر مذاکرهای قرار است انجام شود، باید «واقعی» و با پشتوانه تضمینشده باشد.