به گزارش وفاق ملی، روزنامههای چاپی با وجود همهگیری و سلطهی نشریات الکترونیکی و سایتهای اینترنتی، همچنان جایگاه متفاوتی در رسانه و خبررسانی و آگاه کردن جامعه دارند.
هومن عظیمی، -مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی-در مصاحبهای با ایسنا به اهمیت انتشار مداوم مطبوعات، بهویژه نسخههای چاپی، در شرایط بحرانی تاکید کرد. عظیمی با اشاره به اینکه معاونت مطبوعاتی حتی در دوران جنگ ۱۲ روزه هم بر تداوم فعالیت روزنامهها و انتشار چاپی تاکید داشته، گفت: «در شرایط اضطراری، انتشار الکترونیکی میتواند جایگزین قابل قبولی باشد، ولی اولویت با انتشار چاپی است، حتی اگر مجبور باشیم تعداد صفحات یا ظرفیت را کم کنیم.»
او در پاسخ به سوالی درباره مشکل کمبود کاغذ، اظهار داشت که این مشکل قبلا برای همه روزنامهها وجود داشته و اقداماتی با هماهنگی ریاست جمهوری برای تخصیص ارز دولتی به واردات کاغذ انجام شده تا نشریات بتوانند کاغذ را با قیمت مناسبتری تهیه کنند. عظیمی افزود: «اختلال ایجادشده در تامین کاغذ طی جنگ اخیر برطرف شده و شرایط به وضعیت متعادلتری برگشته است. خیلی از روزنامهها مجبور شدن از نیروهای دورکار استفاده کنن که ممکنه روی عملکردشان تاثیر گذاشته باشد، ولی الان مشکلات حل شده و انتظار میرودهمه روزنامهها مانند قبل منتشر بشوند.»
عظیمی با اشاره به نقش رسانهها در امیدآفرینی و مدیریت بحران، گفت که رسانهها باید ضمن بیان واقعیتها، اطلاعرسانی را تقویت کنند و با رعایت استانداردهای خبری، از تشویش اذهان عمومی جلوگیری کنند.
او عملکرد رسانههای رسمی در دوران اخیر رو مثبت ارزیابی کرد و گفت: «خوشبختانه به سمت وحدت و همگرایی حرکت کردیم و خروجی رسانههای رسمی خیلی خوب بود. رسانهها با افزایش آگاهی جامعه و واکنش سریع به رویدادها، به جامعه کمک میکنند.»
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی درباره مقابله با شایعات و نظرات مقامات دشمن در فضای مجازی تاکید کرد که رسانههای داخلی باید با ارائه تحلیلهای سریع و آرامشبخش، مرجعیت خبری و به رسانههای داخلی برگردانند و از این ظرفیت مهم بهخوبی استفاده کنند. او افزود که رسانهها با تحلیلهای سریع و درست، نقش مهمی در بازگرداندن مرجعیت خبری به رسانههای داخلی دارند.