انتقاد صریح وزیر خارجه پیشین اتریش از گروسی و ساختار «بدون مرز» اسرائیل
به گزارش وفاق ملی، -کارین کناسیل وزیر خارجه پیشین اتریش- در گفتوگو با شبکه پرستیوی، از رویکرد خصمانه رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران انتقاد کرد و ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی را «نظامی بدون مرز» خواند؛ مفهومی که بهگفته او، زمینهساز اشغالگری و توسعهطلبی این رژیم است.
کناسیل با اشاره به فشارهای سنگین دوران وزارت خود گفت: «از همان روز اول، من را به یهودستیزی متهم کردند. بهعنوان یک مقام رسمی حتی اجازه سفر به اسرائیل را نداشتم؛ اما برایم اهمیتی نداشت. اینگونه اتهامات، حربهای برای تخریب اخلاقی فرد در افکار عمومی است. تفکر صهیونیسم شبیه به ملیگرایی آلمانی قرن نوزدهم است.»
او افزود: «علیه من یک نمایش رسانهای ترتیب دادند و مدعی شدند که تفکر صهیونیسم را با ملیگرایی سوسیالیستی یکی دانستهام. اگر مرد بودم، روایت علیه من احتمالاً جنسیتزده میشد، اما چون زن هستم، مرا به یهودستیزی و حتی جادوگری متهم کردند.»
وزیر خارجه پیشین اتریش در ادامه با انتقاد از عدم رسمیت مرزهای اسرائیل تصریح کرد: «اسرائیل عمداً از مرزکشی رسمی پرهیز میکند تا بهعنوان یک نظام سیاسی بدون مرز، بتواند از طریق جنگ و اشغالگری مرزهای خود را گسترش دهد. حتی مرزهای ۱۹۶۷ نیز خطوط آتشبس هستند، نه مرزهای توافقشده. سازمان ملل در ۱۹۴۷ مرزهای اسرائیل را مشخص کرد، اما بنگوریون به نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفته بود هرگز مرزها را نهایی نکن؛ زیرا همهچیز باید در میدان جنگ تعیین شود.»
او با اشاره به طرح اسرائیل بزرگ تأکید کرد: «حتی امروز هم کسی نمیداند مرزهای اسرائیل بزرگ از کجا آغاز میشود و به کجا ختم خواهد شد. این رژیم همواره با بهانههایی همچون حفظ امنیت یا مفاهیم دینی، سرزمینهای بیشتری از کانال سوئز تا جولان و رود اردن را تصرف کرده است.»
اسرائیل از سازمان ملل متنفر است
کناسیل همچنین با اشاره به خشم رژیم صهیونیستی از سازمان ملل متحد گفت: «این خشم، تناقضی نمادین است. سازمان ملل متحد، حامی شکلگیری و دلیل ایجاد اسرائیل بود. اما از ابتدای شکلگیری اسرائیل، این رژیم از سازمان ملل متحد و نهادهای آن بیزار بود.»
او افزود: «بن گوریون حتی سازمان ملل متحد را سازمان متحد پوچیها خواند و این نشان دهنده تنفر عمیق اسرائیل از سازمان ملل متحد است. حتی از روز اول، اسرائیل هیچ علاقهای به همکاری با سازمان ملل متحد نداشت. مشروعیت حقوقی اسرائیل توسط سازمان ملل متحد تأمین شد و اکنون اسرائیل در اقدامی تناقضآمیز، ارزشی برای سازمان ملل متحد قائل نیست.»
گروسی به آژانس آسیب زده است
وزیر خارجه پیشین اتریش همچنین با اشاره به رویکرد سیاست زده «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأکید کرد: «مدیرکل کنونی آژانس به این نهاد بینالمللی آسیب زده است. مدیران کل پیشین آژانس، یعنی “محمد مصطفی البرادعی” و “هانس بلیکس” همواره مسیری دشوار را طی میکردند.»
او افزود: «برای مدیرکل آژانس بودن، یک فرد باید شخصیت و شهامت داشته باشد. هانس بلیکس در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳، زمانی که آمریکا به دنبال حمله به عراق بود، او همه تلاش خود را کرد تا نشان دهد عراق سلاح کشتار جمعی ندارد و هیچ سندی برای این ادعا وجود ندارد. گروسی چنین تعهدی ندارد. او به وظایف آژانس پایبند نیست.»
آمریکا با ادعای «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر وجود سلاح کشتار جمعی در عراق، به این کشور تجاوز نظامی کرد.
وزیر خارجه سابق اتریش در ادامه گفتوگوی خود با پرس تیوی افزود: «چندین هفته قبل، مقامات ایران اعلام کردند که به اطلاعات و اسناد محرمانه اسرائیل دست پیدا کردهاند که نشان میدهد گروسی نقشی شک برانگیز دارد.»
کناسیل تصریح کرد: «گروسی با عدم اعلام واضح اینکه ایران در حال توسعه سلاحهای هستهای نیست، پادمانهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی و پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای را به خطر انداخت. او زمانی که مهم بود و باید صحبت میکرد، ساکت ماند. وظایف او پیچیده نیست. او باید حقایق را اعلام و اطلاعات کذب را رد کند. او هرگز چنین کاری نکرد و موضعی صریح نداشت. گروسی هرگز در گزارش خود اعلام نکرد که در ایران سلاح هستهای وجود ندارد.»
ایران باید به سوی شرق نگاه کند
وزیر خارجه پیشین اتریش همچنین گفت: «برای ایرانیان و خواسته آنها برای مذاکره و تعامل احترام بسیاری قائل هستم. اگر اکنون یک مقام ایرانی بودم، از مسیر سیاسی قدیمی استفاده نمیکردم. سازمانهای همچون سازمان همکاری شانگهای وجود دارد که تمام هدف آنها امنیت و انرژی است. در این سازمانها کشورهای همچون چین و روسیه، کشورهایی با روابط دراز مدت با ایران حضور دارند.»
او افزود: «ایران باید به ساختارهای و شاهراههای سیاسی تازه، از جمله در شرق نگاه کند.»