به گزارش وفاق ملی، محمد زینلی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر آمار گزش توسط حیوانات زهرآگین اظهار کرد: در سال گذشته ۸۱ هزار و ۴۰۶ مورد عقرب گزیدگی و ۸۳۸۹ مورد نیز مارگزیدگی در کشور داشتهایم.
وی افزود: در تمام مراکز، ایمونوگلوبولین ضد عقربگزیدگی به اندازه کافی وجود دارد.
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت تصریح کرد: در صورتی که عضو مورد گزش پایینتر از قلب باشد فرد بالای محل گزش را تا زمانی که به مرکز درمانی میروند ببندد اما به هیچ عنوان بریدن محل گزش به افراد توصیه نمیشود.
وی در پاسخ به سوال دیگر تسنیم مبنی بر آمار ابتلا به سالک در کشور تصریح کرد: در سال ۷۸ بالغ بر ۲۶ هزار مورد ابتلا به سالک داشتیم اما در سال ۱۴۰۳، تعداد ۸ هزار و ۲۶۷ مورد ابتلا داشتهایم. سیستان و بلوچستان، خراسان و در خوزستان به دلایل شرایط اقلیمی بیشتر موارد را به خود اختصاص دادهاند.
درمان رایگان سالک در کشور
زینلی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ مرکز تشخیص و درمان سالک داریم که در آت بیماران بلافاصله پس از تشخیص بیماری تحت درمان قرار میگیرند، خاطرنشان کرد: داروهای گلوکانتیم و پمادهای موضعی به صورت رایگان در اختیار بیماران مبتلا به سالک قرار میگیرد. همچنین شبکه مراقبتهای آزمایشگاهی در کشور برای دریافت نمونههای بیماران وجود دارد.
ابتلای ۸۲۶۷ نفر به سالک در کشور، اصفهان در صدر
در ادامه این نشست خبری، قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به سؤال تسنیم درباره آمار سالک و میزان شیوع آن در استانهای مختلف کشور اظهار کرد: در سال گذشته در کشور ۸ هزار و ۲۶۷ مورد ابتلا به سالک در کشور ثبت شده و بیشترین استانهای آلوده شامل اصفهان، خراسان، فارس و خوزستان بودهاند.
وی افزود: بیماریهایی مانند سالک مشکلی دارند این است که در کشورهای توسعهیافته دغدغهمندی برای مبارزه با آنها وجود ندارد و بنابراین از محققان کشور درخواست میکنیم به بیماریهای بومی مانند سالک توجه خاص داشته باشند زیرا روشهای مقابله با سالک مانند دهههای پیش است.