به گزارش وفاق ملی، دخانیات همچنان یکی از اصلیترین عوامل تهدید سلامت عمومی در کشور است، بهویژه در میان نوجوانان و جوانان.
دکتر محمدرضا مسجدی، دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات، اعلام کرد که ۸۵ درصد از موارد ابتلا به سرطان معده در کشور به مصرف مواد دخانی مانند سیگار، قلیان و سیگارهای الکترونیکی مرتبط است.
او با ابراز نگرانی از افزایش مصرف این مواد بهویژه در سنین پایین، گفت: «مصرف دخانیات در نوجوانی نهتنها احتمال ابتلا به سرطان را بالا میبرد، بلکه فرایند درمان را نیز دشوارتر میکند.»
مسجدی همچنین نسبت به شیوع فزاینده سیگارهای الکترونیکی در میان دانشآموزان و نوجوانان هشدار داد و تأکید کرد: این محصولات، برخلاف تبلیغات فریبنده شرکتهای دخانی، عوارض جدی و پنهانی بر سلامت افراد دارند و هدفگذاری این شرکتها جذب نوجوانان به عنوان مشتری دائمی است.
طبق آخرین آمار، مصرف دخانیات در مقطع اول متوسطه ۴ درصد افزایش یافته است. این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: «در حال حاضر ۲۲ درصد مردان و ۴ درصد زنان در کشور دخانیات مصرف میکنند.»
مسجدی از افراد شناختهشده و تأثیرگذار همچون هنرمندان، نویسندگان و چهرههای اجتماعی خواست در نقش الگو، در زمینه آگاهیبخشی و کاهش مصرف دخانیات، بهویژه میان جوانان، مشارکت بیشتری داشته باشند.
او هشدار داد: ۱۶ درصد از نوجوانانی که دخانیات مصرف میکنند، بعدها به مواد مخدر گرایش پیدا میکنند. به گفته وی، آموزش «نه گفتن» به دخانیات باید از مهد کودکها، دبستانها و مدارس متوسطه آغاز شود تا نسل آینده در برابر این تهدید فراگیر مقاوم شود.
جمعیت مبارزه با دخانیات نیز برای همکاری با نهادهای آموزشی، فرهنگی و رسانهای در راستای کاهش مصرف این مواد، اعلام آمادگی کرده است.