به گزارش وفاق ملی، در آلمان روی بام بیش از ۲ میلیون خانه نیروگاه خورشیدی ساخته شده است. این نیروگاهها که با سرعت بالایی ساخته میشوند و مشکلات اتصال به شبکه را ندارند.
حمیدرضا صالحی -دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی- گفت: تا پیش از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صیهونیستی علیه ملت ایران، موضوع ناترازی انرژی اهمیت ویژه داشت زیرا در سال های اخیر، به دلایل متعدد کشور با مشکل کمبود انرژی رو به رو شده است.
او یکی از علل اصلی بروز این ناترازی را غفلت دولتها از سرمایهگذاری به موقع در حوزه تولید برق برشمرد و افزود: از آنجا که سرمایهگذاری بخش خصوصی نیز دارای توجیه اقتصادی و برگشت سرمایه نبود، آنان نیز به سرمایهگذاری در این بخش ورود نکردند تا در نهایت کشور با ناترازی برق روبرو شد.
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران خاطرنشان کرد: در بخش مدیریت مصرف نیز به دلیل نداشتن برداشت درست از حکمرانی انرژی موفق نبودیم و این امر سبب شد سال به سال فاصله بین تولید و مصرف افزایش یابد.
صالحی با بیان اینکه بروز جنگ تحمیلی در ۲۳ خرداد سبب شد تا مصارف عمده برق کاهش یابد، افزود: باید توجه داشت که برای تولید پایدار برق در هر شرایطی نیاز است که تولید از حالت متمرکز خارج شود تا هم تولید پایدار باشد و هم امنیت انرژی پیش بینی شود.
وی ادامه داد: باید در شرایط پس از بحران به سمت تولید پراکنده و نیروگاه های کوچک خورشیدی حرکت کرد که می تواند به پایداری تولید کمک کند.
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران خاطر نشان کرد: اگرچه نیروگاههای حرارتی جایگاه خود را در تولید برق دارند اما احداث نیروگاههای خورشیدی می تواند بخش عمده ای از کمبود برق را برطرف سازد.
صالحی نصب نیروگاههای خورشیدی در پشت بام خانه ها را یک راهکار برای تامین امنیت انرژی برشمرد و افزود: این راهبرد مورد توجه اغلب کشورها برای توسعه نیروگاههای خورشیدی قرار گرفته است.
او با یادآوری اینکه در آلمان روی بام بیش از ۲ میلیون خانه نیروگاه خورشیدی احداث شده است، گفت: این نیروگاهها سریع احداث می شوند و مشکلات اتصال به شبکه را ندارند.
دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته با تاکید بر اینکه باید در این شرایط به سمت احداث نیروگاه های تولید پراکنده و خورشیدی حرکت کرد، گفت: می توان برای شروع احداث یک میلیون نیروگاه خورشیدی سقفی در پشت بام ها را دنبال کرد که این خود ۵ هزار مگاوات تولید پایدار برق است.
صالحی با بیان اینکه نیروگاههای کوچک می توانند برق زیادی را تولید و به شبکه تزریق کنند، افزود: در گام بعد میتوان از صنایع و شهرکهای صنعتی خواست روی بام سولهها اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی کنند.